zaterdag 8 juni 2024

Druktechniek

 Creatief met drukinkt.

De kleuters rollen speciale drukinkt open op een stuk glas. Daarna leggen ze er een blad op en maken een tekening. Voorzichtig draaien ze het blad. Hun tekening staat nu mooi op de andere kant in inkt getekend. 

Wow😁










Vrije tekst

 De vrije tekst in de kleuterklas

Kleuters ‘schrijven’ ook vrije teksten. Dat doen ze door een verhaal aan de juf te vertellen. De juf schrijft het verhaal in korte zinnen op. Zo leren kleuters hoe geschreven taal werkt. De kleuters maken een tekening en vertellen hun verhaal.

De vrije tekening kan 'gelezen' worden door anderen. Stapje voor stapje leren jonge kinderen hoe aan die vrije tekening woorden en zinnen kunnen toegevoegd worden. 

In de kring vertellen de kleuters hun verhaal aan elkaar.




















Leren in de natuur

 Het opdoen van kennis en ervaring in de natuur helpt kleuters niet alleen beter te begrijpen hoe de wereld om hen heen werkt, maar stimuleert ook hun interesse en liefde voor de natuur. Het zorgt voor een gezonde ontwikkeling van hun zintuigen, creativiteit en motorische vaardigheden. Daarnaast leren ze ook belangrijke sociale en emotionele vaardigheden, zoals samenwerken, geduld, verantwoordelijkheid nemen en respect hebben voor de natuur en alles wat daarin leeft. Met activiteiten zoals het verzorgen van een moestuin, het zoeken naar bijen en het observeren van bloemen en planten worden kleuters op een speelse en educatieve manier betrokken bij de natuur en leren ze op een duurzame manier te leven.