maandag 9 oktober 2023

Week van het bos

 


Vandaag start de Week van het bos. We kregen vandaag te horen wat we moeten doen. 


🌳 “Week van het bos” 🌳 


🌱Ontrafel het mysterie van de natuur tijdens de Week van het Bos.


🌱Van 8 tot en met 15 oktober trekt de Week van het Bos de kaart van de biodiversiteit!


💚Het bos… Bron van leven, cruciaal voor vele planten, dieren en micro-organismen, zorgt voor voedsel, beschutting, nestgelegenheid, heeft een aircofunctie en tal van maatschappelijke voordelen. 

                                              🔎 We leggen het vergrootglas op het bos en de dieren en planten die er leven en nodigen daarbij iedereen uit om met andere ogen naar het bos te kijken.  🌳

Meer info, klik hier.


Bakjestijd en rekenspel

Ro en Asa zijn naar Zonnegloed geweest. We ontdekken dat het geen gewone dierentuin is maar dat er allemaal dieren wonen die vroeger mishandeld zijn geweest. In de Zonnegloed kregen ze een nieuwe en veilige thuis.

Asa vond ook nog een gewond egeltje in de tuin. Ze hebben het gered en gingen ermee naar Oostende waar ze voor de dieren zorgen.


Nieuwe bakjes: schrijfoefening, knippen en puzzelen, letters zoeken, telspel, mandala"s maken, fijne motoriek met pincet, spinnen zoeken.




 We oefenen het tellen. 
Waarom is tellen zo belangrijk? Wanneer een kind kan tellen dan kan het ook hoeveelheden vergelijken, sorteren en onderzoeken. De begrippen meer, minder, evenveel worden geleerd, er wordt een start gemaakt tot wiskundig probleem oplossend denken.