woensdag 4 oktober 2023

Cadeautje voor Thibault.

 


Juf Blijke las uit het boekje ‘de heppiepet’ in de visjesklas. Dit boekje gaat over ziek zijn.

Ze lezen dit boekje omdat Thibault uit de visjesklas ook ziek is. Hij heeft leukemie en kan nu even niet naar school komen. 

Door het verhaaltje begrijpen de visjes een beetje beter waarom Thibault niet naar de klas kan komen.

De visjes maakten ook al beterkoekjes. 😍

We leven heel erg mee met Thibault en zijn mama en papa en hopen dat Thibault snel beter wordt en naar de klas kan komen. 

Baby Félix op bezoek.

 Vandaag kregen we bezoek van juf Saar en baby Félix. Wat een mooie baby...zo schattig. Juf Saar is heel trots en geeft antwoord op de vragen van de kleuters. 



Félix wordt door de kikkertjes getroost met popjes, knuffels en ijsjes. 😄


Ook als we gaan dansen, wordt Félix rustig.




Pompoenen/spin/turnen

 Hoe het begon...Riven heeft een sierpompoen mee. We vinden ook een reuzegrote pompoen in de gang. We willen er meer over weten.





We gaan iets klaarmaken met de pompoen. We weten nog niet wat...


Ook de spinnen blijven ons inspireren. We herhalen het verhaal van de spin. We leren ook een vingerversje. Zo zijn we bezig met schrijfmotoriek...vingers goed bewegen en soepel maken. En we leren hoe je een web kan tekenen.



Bewegen is gezond. Elke week geeft juf Sofie leuke en actieve bewegingsmomenten waarbij de kleuters hun grove motoriek oefenen en ook nog heel wat andere vaardigheden leren zoals uithouding, kracht, snelheid en lenigheid.

Ze leren ook voor zichzelf op te komen. Ze moeten zich aan spelafspraken houden. Ze worden vaardiger in het omgaan met elkaar. 

Bewegen is broodnodig voor de algemene ontwikkeling van kleuters!