vrijdag 26 maart 2021

Hip hip hoera, Rolf is jarig

 Happy birthday Rolf 🎉🐸🍰

Dikke verjaardagsknuffels en zoentjes van ons allemaal.



Feest vandaag, Rolf is jarig.

We zingen, er is vuurwerk, we smullen van de lekkere appelcake. Njammie, superlekker. Dank je wel.

Rolf heeft ervan genoten🐸

















Evaluatieronde op vrijdag

 Elke week evalueren de kleuters de voorbije dagen...wat vonden ze leuk/niet leuk? 

Waren er ergens problemen? Zijn er oplossingen?

Vanmorgen kwam er terug veel naar boven. Ze vonden de activiteiten in de klas heel leuk.

De meeste problemen situeren zich op de speelplaats; kinderen die vechten, slaan of schoppen. Of uitgesloten worden door anderen. Dan loop je een beetje alleen en verloren en is het niet leuk. Ook worden er wel eens kindjes uitgelachen en dat is helemaal niet oké. Iedereen moet erop letten en we vinden allemaal dat het toch veel leuker is om samen te spelen en leuke dingen te doen. Wij moeten ook in een spiegeltje kijken naar onszelf en kijken wat we verkeerd doen en hoe het anders kan.

Het was een leerrijk gesprek! 

Tijdens het gesprek waren er ook kleuters die wisten dat de school gesloten wordt...wat een teleurstelling. En wie heeft dat wel gedaan? Ik gaf wat uitleg over de ministers die in Brussel zitten. Medard vroeg: "Waar is die minister wel?" :) Oei, wat zijn de kleuters wel van plan? Ewel, gaan zeggen dat dat niet goed is hé dat de kindjes niet naar school kunnen komen...Jaja, de jeugd komt in opstand. Ik zie het al voor me...al die klein mannen bij de minister!

We hadden nochtans al veel leuke ideetjes voor na de vakantie maar die moeten we nu even uitstellen. Laure zegt: "Juf, schrijf alles maar op hé dat je het niet vergeet." :) Dat doen we. Na de vakantie gaan we onze ideetjes rond het boontje, de moestuin, de zaadjes verder uitwerken. De kleuters willen ook een vogelverschrikker maken omdat die het eten van de konijntjes komen stelen. En we moeten ook onze experimenten nog doen met de maïs. Jaja, onze week is al goed gevuld.


Lio en Laure zullen zich in de vakantie bekommeren om de appelpitjes die nu goed aan het groeien zijn en ze verder verzorgen. Dat is lief.



Hanna had ook een wortel mee. Die is voor de konijntjes op school. We verdelen de wortels in stukjes en gaan die brengen. Maar oei, ook de vogels hebben zin in die wortel. Vandaar het idee van de kleuters om een vogelverschrikker te maken. Dan durven die niet meer komen. Topidee!
We willen ook worteltjes in onze moestuin kweken voor de konijnen, dat is ook een heel goed idee. Want er zijn veel konijntjes op school dus we hebben ook veel wortels nodig.