vrijdag 5 mei 2023

EHBO met kleuters.

 


Beer Brecht legt uit: eerste hulp voor kleuters

Rode Kruis-Vlaanderen stelt trots Beer Brecht en het project eerste hulp voor kleuters voor. 

Kleuters van 4 à 5 jaar zijn al in staat om enkele eerstehulpvaardigheden aan te leren. Stap voor stap kunnen zij vaardigheden en kennis over eerste hulp leren. Op die manier wordt hen een helpende attitude aangeleerd. 


Juf Blijke leest het verhaal voor.


En dan gebeurt er iets ergs...juf Anja is gevallen. Oei, oei...ze heeft een buil op haar hoofd, een verstuikte pols, een pijnlijke knie en schaafwonden. Gelukkig weet Brecht de beer hoe hij juf moet helpen.


Daarna mogen de kleuters zelf experimenteren. In de EHBO hoek kunnen ze elkaar verzorgen. Hoe breng je een verband aan? Hoe verzorg je een schaafwond? En wat doe je aan die buil? En als het heel erg is, bel dan 112. 







Er waren nog nooit zoveel ongelukjes als vandaag. Gelukkig was Brecht de beer er met zijn EHBO tas om ons te helpen.




In de namiddag gebeurden nog veel meer ongelukjes in het bos. Om alle gewonden voorzichtig te verplaatsen, kregen de kleuters de opdracht om een draagberrie te maken. Het was supermooi om hen bezig te zien. Er werd goed samengewerkt.

Er moest goed nagedacht worden: hoeveel takken heb ik nodig? Hoe lang moeten ze zijn? Hoe groot moet mijn doekje zijn? Hoe leer ik touw knopen? Is mijn pop niet te zaar? Is mijn draagberrie stevig genoeg? 




De kleuters verzorgden de gewonden heel goed en ze werden rustig vervoerd.

Zo konden we deze dag toch nog goed afsluiten.😄

Missie geslaagd✅️


Nog een leuk filmpje.


Jullie zijn in veilige handen met al onze goede verzorgers. 


Foto's, klik hier



Fietsparcours en verkeerswandeling

Veiligheidsweek : Vandaag stond in het teken van verkeersveiligheid. Er was eerst een grote verkeerswandeling met een zoektocht. 




In de namiddag was er een fietsparcours voor de kleuters. Fietsen onder de stralende zon. Het was een fietsnamiddag zonder grote ongelukjes. Oef.