donderdag 2 juni 2022

Het is leuk in bijenland zzzzoeeemmm… zzzzoeeemm…

🐝🐝🐝

 

Bijenspelletjes


 De week van de bij...wat is het toch leuk. 

We leren heel veel bij en er zijn allerlei nieuwe hoekjes in de klas. 

Volgende week komen er zeker nog nieuwe activiteiten bij.











Fenna is jarig

 Hip hip hoera voor Fenna. 

Vandaag mag ze 6 kaarsjes uitblazen.

Tijd voor een gezellig feestje met muziek, dans, cadeautjes en lekkere ijsjes.









De imker op bezoek/planten verzorgen/weetjesronde Emma

 Vandaag kwam de imker op bezoek.

Hij heeft een bijenkast mee, een bijenkorf, honingraten, bijenwas en lekkere honing. We krijgen heel veel uitleg over het leven van de bij. We mogen voelen, ruiken en proeven.

We komen ook te weten dat de bijen eigenlijk heel veel moeten werken vooraleer wij honing kunnen proeven. We zien ook het nest van de koningin en krijgen te horen hoe een bijenraat gemaakt wordt. 

Het is echt heel fascinerend. Dank je wel, lieve imker, voor deze uitleg!






We zoeken ook het insectenhotel op op het veld. Oei, er is een beetje werk aan. Wij gaan dat eens wat moeten opfleuren want het is belangrijk dat er veel bijtjes op bezoek kunnen komen.


En hebben onze bloemen en kruiden het overleefd? We verzorgen onze bloemen en kruiden. Gelukkig zijn de konijntjes niet meer op bezoek gekomen...alhoewel, in ÊÊn bak hebben ze toch een gat kunnen maken en alles opgegeten. Jammer...maar ja, ook de konijntjes hebben honger.





Zijn onze zonnebloemen al gegroeid? We gaan meten. ja hoor, ze zijn alweer een stuk groter geworden. Maar zijn ze al groter dan de kleuters? Of nog kleiner? Of zijn ze even groot als ons? We meten en vergelijken. Volgende week komen we terug om te meten. En wanneer zullen er bloemen groeien? Nog even geduld.



Vandaag was het ook de weetjesronde van Emma. Haar droom is om eens in het echt Minnie Mouse te ontmoeten. Hopelijk komt haar droom ooit eens uit.