donderdag 17 december 2020

Hoera, Lilly is jarig

 


Hoera, Lilly is jarig...

Tijd om feest te vieren!

Dank je wel voor de lekkere cake, njammie, dat was smullen.





Een kleine boom met een grote droom en aftellen naar kerst

 Vorige week waren de kleuters heel erg nieuwsgierig wie de grootste in de klas was. Ze waren elkaar voortdurend aan het meten door voor elkaar te gaan staan en met hun handen te gaan meten. Telkens kwam de vraag: 'Juf, ben ik groter?' Doordat de kleuters hierdoor zo geprikkeld waren, besloot ik om alle kleuters in de klas te gaan meten en maakte ik hier een wiskundige activiteit van. We keken waar de hoogste/laagste tak in de boom was. Zijn er kleuters even groot? 


Daarbij luisterden we ook naar het digitale prentenboek 'De kleine kerstboom' van Ruth Wielockx. Een warm kerstverhaal over een kleine boom met een grote droom!


In de klas bereiden we ons volop voor op de feestdagen! Ho ho ho... kijk maar even mee. De kleuters mochten zich verkleden als rendier of kerstman, liederen zingen, dansen, sneeuw gooien, enz. We zijn al helemaal in de feeststemming. Samen tel ik met de kleuters elke dag af naar het grote feest. 





In de klas heb ik:

een naald om te prikken,

een schaar om te knippen.

Papier om te scheuren,

krijt om te kleuren.

Blaadjes om te vouwen, 

blokken om te bouwen.

Weinig tijd om mij te vervelen,

veel vriendjes om mee te spelen.


Deze week werkten we verder rond het prentenboek 'het boompje'. We speelden opnieuw allerlei spelletjes rond de dennenbomen. Zo hadden we een telspel waarbij de kleuters het juiste aantal dennenappels aan de bomen moesten geven. Hier kwamen veel wiskundige begrippen aan bod. Ook speelden we een memoryspel waarbij we twee dezelfde, twee gelijke kaarten moeten zoeken. We  moesten de kerstboom en kerstbal die samen horen zoeken. In de hoekjes en aan de knutseltafel werd er ook verder gespeeld en gewerkt met aandacht voor de dennenboom. Er werden hele mooie constructies en creaties door de kleuters gemaakt. Kijk maar even mee ! 






Meer foto's zien? Klik hier