maandag 14 februari 2022

Valentijn-museum-Sem is jarig


Ciriel vertelt ons wat hij in het weekend allemaal gedaan heeft met de logeervriendjes. 



Wat een leuke uitstap.

Bo is naar Brussel geweest en bezocht er het natuurhistorisch museum. Ze toont ons foto's van wat ze gezien heeft. Wauw...skeletten van dino's, mensen en een lange slang. Bo vond het heel mooi.  

De kleuters vonden het ook interessant en zijn benieuwd naar wat de archeologen allemaal doen en hoe ze skeletten verzamelen...heel veel ideetjes voor een nieuw project na de vakantie. :)

Juf haalde alvast de doos uit met het skelet van de dino. Kunnen we die al zelf maken?




Heel toevallig: Nathan en Fenna hebben een ballon mee. Maar wat is het verschil nu tussen die 2 ballonnen? De ene blijft hangen, de andere niet. We onderzoeken hoe dat komt.


Maria had een mooie puzzel mee. Het is niet makkelijk maar we geven niet op en proberen de puzzel te maken. Samen met juf Alanis lukt het wel. 
Juf Alanis komt de hele week meevolgen in onze klas. Ze leert ook voor juf en wil wel eens weten hoe het allemaal verloopt bij ons in de klas.



Er werd vandaag ook vol liefde gekleurd. Rozan wist dat het vandaag Valentijn is. Wat is dat juist? We lezen het mooie boekje "Liefde, wat is dat eigenlijk?" en komen meer te weten over liefde.
De kleuters maken vandaag ook een hartjesmandala voor een vriendje.












Gisteren was Sem jarig. Feestje vandaag...zingen, vuurwerk, cadeautjes en lekker smullen.                     Amai, wat een grote schotel. Njammie, lekker fruit en gezonde groentjes. De kleuters smullen hun buikje vol. Op, op, alles is op...ongelooflijk...dank je wel hoor. Sem heeft ook 2 leuke spelletjes mee voor in de klas. Dat is fijn. Dank je wel. En Sem? Die geniet met volle teugen van het feestje.