donderdag 16 december 2021

kasteelfeest

Vandaag is het feest bij de kikkervisjes. Joepi! Wat keken we ernaar uit! Maar eerst heeft Siebe ons nog iets te vertellen.


 

Heel lang geleden, in de Middeleeuwen, hielden ze van allerlei spelen. Dit om de tijd wat te verdrijven. De kikkervisjes hebben  absoluut geen tijd om zich te vervelen, maar toch contacteerden wij een ridder die nog tal van spelletjes in zijn kelder staan had. Dit zou heel goed passen bij ons kasteelfeest. 
Tien verschillende spelen werden in de vroege ochtend op onze school geleverd. We kregen uitleg van de ridder hoe we de spelen moesten uitvoeren. Ja, ja, Otis had de ridder deze ochtend zien vertrekken met paard en koets. Eventjes het stof wegblazen, want de spelen stonden in de kelder van het kasteel. Daarna zetten we alles klaar zodat de kikkervisjes naar hartenlust konden spelen. Wat een succes!!! 






Na de middag kon het feest dan écht van start gaan: zingen, dansen, genieten van het lekkere dessertbuffet...het hoorde er allemaal bij.



Eén voor één komen onze prinsessen, ridders, draken de feestzaal binnen!




Iedereen wordt tot bonte ridder of bonte prinses geslagen. Dan barstte het dansfeest los.


Zij zien het alvast zitten. 'Let's party'




We kregen een filmpje doorgestuurd van een prachtige kasteelvrouw. Ze toonde en vertelde ons hoe mooi haar kasteel wel is. Wat moet het daar leuk zijn om te wonen. Oh, zij had nog een mooi verhaaltje om voor te lezen. Dankjewel dat je hiervoor tijd maakte, lieve kasteelvrouw.


Wie heeft zin om een dessertje te eten? Wat een vraag! Iedereen natuurlijk. Op sierlijke wijze traden onze bonte ridders, prinsessen, draken de feestzaal binnen.




We hadden een lange tafel vol lekkers! Dankjewel, dankjewel aan alle ouders die hiervoor gezorgd hebben.


Smakelijk iedereen!!!






Ook wij vieren graag mee hoor.
Als er feest is, dan zijn we er heel graag bij!!


Oh nee, het zit er al weer op. Zo jammer. Maar we denken dat iedereen zich enorm geamuseerd heeft. En...waarvan zullen ze dromen???? 



voor meer foto's: kasteelfeest