vrijdag 10 september 2021

donderdag 9 september

Op woensdag houden we altijd de boekenronde. We bespreken de boeken (soort boek, auteur, titel...) Nadien wordt een boek gekozen om voor te lezen.  Na het voorlezen is er een evaluatie. Was het spannend? Grappig? Eindigde het goed? 





Wout had ook een steen mee. Er staat een hartje op geschilderd. En er staan woorden op geschreven. Zo raar. Wout vertelt dat hij die steen gevonden heeft bij een boom. Dat kan. Het is een happy stone. Wat is een happy stone eigenlijk?

Een happy stone is een mooi beschilderde steen waar je heel blij van wordt. Het kan zijn dat je zo'n steen vindt op een wandeling. Je mag die steen laten liggen of verplaatsen. Je mag die ook meenemen. Het zijn eigenlijk stenen die op reis gaan. En waar ze komen maken ze mensen blij. Hé, hé, zou het niet leuk zijn om zelf een happy stone te maken? En die op een wandeling ergens neer te leggen?? We denken daar eens goed over na. Wat? Hoe? Waar? Wordt vervolgd!!!



We proberen een verhaal te maken met 1 woord: kikkervisje

We zoeken samen een titel : wat zal er gebeuren?

'KIKKERVIS CHARLOTTE LEERT ZWEMMEN'

Charlotte moet leren zwemmen aan zwemmeneer-kikkervis Karel. Ze kan nog niet zwemmen en wil dit wel leren. Ze wil alleen zwemmen. Ze wil spelen met de ander visjes. Ze wil een bommetje doen, ze wil een salto maken....ze wil alles zien in het water. Ze wil schatten zoeken, ze wil goud en geld vinden. Charlotte is heel snel en heel blij omdat ze nu kan zwemmen. Ze start met zwemmen in de zee. Mama en papa vinden dit ok. Ze zwemt dieper en dieper, maar moet toch af en toe naar boven zwemmen om even lucht te happen. Ze probeert opnieuw om diep te zwemmen. Ze vindt een gouden eendje. Ze zet het op haar hoofd en duwt het omhoog. Het eendje zegt 'kwak, kwak' en zwemt verder. Ze vindt dit zo leuk en duikt opnieuw tot ze een grote schatkist vindt met snoep, chocolade, centjes, kettingen en ringen. Ze vindt op de bodem een touw, roept haar vriendjes en trekken met z'n allen de kist omhoog. Ze voelen zich gelukkig en heel sterk.

De auteurs: de grote kikkervisjes

De tekenaars: de grote kikkervisjes





'KIKKERVISJE SNOOPY ZWEMT NAAR DE ZEE, VERDWAALT, GA JE MEE?'

Snoopy zwemt, zwemt, zwemt en valt ineens op een haai. Maar de haai voelt het niet. Die zwemt verder. De haai botst tegen een muurtje, een klip. Het kikkervisje valt over de klip weer in het water. Heel diep in de zee. Hij is nu wel heel ver van zijn mama en papa. Wel 10000km ver. Dat is super ver. Van Afrika tot de grote Vogezen. Snoopy zwemt naar een eiland, steekt zijn kopje boven water en ziet een beer. Die had al dagen niet gegeten en wou een lekker hapje. Kikkervis is sneller en duikt weer in het water tot op de bodem. Hij vond daar een 'schieter' en neemt die mee. Verderop ziet hij een huisje en denkt dat het zijn huis is. Maar nee, het is het huis van de haaien. Die zwemmen achter hem aan. Maar hij pakt zijn 'schieter', drukt op een knopje en de haaien zijn bang en zwemmen weg. Dan ziet  Snoopy een duikboot. Hij stapt op de duikboot. Maar dan ziet hij de beer. Oei! Hij ziet een snelle onder-water-boot en vaart in volle gas weg. De super snelle kikkervis. Hij denkt: 'ik ben heel snel'. Snoopy wil niet terug naar zijn mama en papa. Hij wil alleen verder. Hij duikt en duikt en vindt een echte, echte kist. Een échte kist. Hij is super blij en sprong boven en onder water...heel de tijd.

De auteurs: Tobias en Ciriel

De tekenaars: Océane, Bo, Hazel, Jasna, Teiler


Wat een leuke activiteit. En wat een fantasie. Super trots op de kikkervisjes, zowel de kleine als de grote 😊👍