dinsdag 7 juni 2022

Vertellen over onze avonturen + de levenscyclus van een vlinder

 3 dagen weekend…. Dat is toch wel lang hé ;)

We hadden alvast heel wat te vertellen…


Emma bracht puitje, Jules en aqua terug mee naar school na een wel heel gezellig weekend. Ze mochten genieten van heel wat leuke activiteiten. Zo mochten ze - samen met Emma - eendjes vissen, lekker smullen in een restaurantje en genieten van een lekker ijsje. 

Hazel had leuke servieten mee waar bijen en lieverheersbeestjes op gedrukt stonden. Lilly trad dit weekend op in haar dansschool, Ciriel ging naar ‘Schone schaapjes’ en Océane maakte een mooie tekening… als je het aan ons vraagt, heeft niemand stilgezeten dit weekend. 🙈




Ook Tiebe ging naar een bijzonder land… Nerdland… Het was eigenlijk een groot festival, het grootste openlucht wetenschapsfestival voor groot en klein!

Tiebe leerde alvast heel wat bij, hij kon bijen aaien (mannelijke bijen, nl. De darren), iemand genezen en hij volgde een workshop bij een standje van het natuurhistorisch museum waar hij een mal kon maken van een echt fossiel. Meerbepaald een tand van een tyrannosaurus Rex. 

In een klein langwerpig doosje zaten nog twee heel mooie ‘beestjes’, kevers met prachtige kleuren. Tiebe toonde ons een neushoornkever en een smaragdkever.

Ook had hij een speciaal potlood mee, eentje dat je kan planten 🤩. Iedereen luisterde vol bewondering naar de verhalen van Tiebe.


Samen met juf Anja onderzochten we de levenscyclus van de vlinder… toch wel wat anders dan een bij. Het verpoppen van een rups is wel heel bijzonder, gelukkig kunnen wij dit van dicht meemaken in de klas. 🐛🦋







We speelden in de hoekjes en leerden ondertussen heel wat bij over de bijen en de vlinders.. Leuk hé! Tot morgen!