dinsdag 18 november 2014

I see a song

I see a song...


Wil je ook meegenieten?


Met dit mooie muzikale verhaal zijn we gestart met ons nieuw project...muziek.
De kleuters hebben al kunnen experimenteren met verschillende instrumenten...
We hebben al veel liedjes gezongen...
En er zal nog veel meer volgen! Wees daar maar zeker van!
Muziek in de kikkerklas...






Juf Aicha bracht vandaag grote en kleine glazen flessen, een stok en een emmer water mee naar de ronde.
Wat zouden we daar nu mee kunnen doen? Al snel kwam het idee dat de stok diende om op de flessen te tikken. Maar waarom het water??? We vulden eens een fles met water en gingen er terug op tikken. Hé! Nu krijgen we een andere klank! Hoe zou dit komen? Doordat we er water in deden!
We gingen aan de slag en experimenteerden volop met het water in de flessen. Volle flessen, lege flessen, halfvolle flessen, beetje meer/minder,… We leerden nog enkele dingen over inhoud ook. De flessen werden gevulde met allemaal een andere inhoud, hiervoor moesten we goed vergelijken met de flessen die al gevuld waren. Daarna rangschikten we deze van vol naar leeg. We creëerden een leuk klankspel met de flessen.
Maar dit was nog niet alles, de juf haalde nog iets uit haar tas… EEN (wijn)GLAS…. Wat zouden we daar nu mee kunnen doen? Het glas zou kunnen breken als we er te hard op tikken met de stok, dus besloten we om dit niet te doen. Maar waarom bracht de juf dit dan mee? Wel, dit glas kon ook geluid maken! We deden er wat water in, maakten onze vinger nat en wreven over de rand. WAUW! Het is een toverglas riepen de kleuters. Iedereen mocht het eens proberen, we moesten wel met enkele dingen rekening houden;
·         Vinger nat maken
·         Redelijk hard duwen terwijl we wrijven
·         Niet het glas maar de voet van de steel vasthouden (anders krijgen we geen geluid)
Hierna konden we nog lekker zelf experimenteren tijdens het hoekenwerk, want de flessen en het water werden in de muziekhoek geplaatst.





Wekelijks is er ook onze integratie met 3de KL en 1ste lj...
Neem gerust eens een kijkje op de blog van de zonneklas voor de foto's...








Veel kijkplezier...