maandag 5 mei 2014

Wroeten in de aarde...

Oei, oei, oei...werk aan de winkel...onze moestuinbak heeft dringend de hulp van onze groene vingertjes nodig...en bij dit prachtig weertje het ideale moment!

Eerst alle onkruid verwijderen...wat verse aarde erbij zodat alles goed kan groeien...
Als alles klaar is even denken...wat gaan we nu zaaien?
Mmm...we sorteren eerst alle zakjes en proberen te raden wat erin zit! Kennen we de namen van alle zaadjes? Sommige kindjes herkennen de groenten/kruiden van thuis...

We kiezen uiteindelijk voor: worteltjes, radijsjes, tuinkers, salie en eetbare bloemen...mmm!

Kunnen we dat morgen al eten? vraagt Buchi? Ha nee, even geduld, alles moet nu groeien...

Hoe lang duurt het dan? vragen ze...tja, hangt af van het weertje zeker! We zullen wel zien en we houden het bij op de kalender en kijken elke dag of er al iets groeit!  (mooie bewustwording van tijd...)



Dan leren we hoe we de zaadjes in de aarde stoppen...rijtjes maken of putjes met de vinger en dan telkens een zaadje erin...dichtmaken met een beetje aarde en dan water geven! Nee, nee...niet alles in één keer erop gieten want dan verandert alles in één grote modderpoel en verdrinken de zaadjes...we bootsen de regen na zodat de druppeltjes overal terechtkomen! Morgen zaaien we nog wat eetbare bloemen erbij en dan is het afwachten en hopen dat alles mooi groeit...we zijn benieuwd!
We vonden het alvast een leuke en leerrijke namiddag.