dinsdag 28 november 2023

Pietengym bij juf Sofie

 Een roetpiet moet heel veel oefenen om alle cadeautjes en zakken te kunnen dragen. Vandaag konden ze dan ook een diploma krijgen. Toppie.







Sintavonturen en kruidnoten

 Er wordt heerleijk gespeeld in de klas rond de Sint. In de sinthoek kunnen de klrutets zich verkleden en cadeautjes inpskken. Er worden ook pannenkoeken gebakken voor de Sint. En Sint leest wat er in xijn boek staat.






Vandaag vonden we ook een brief van de Sint. Joepie...hij komt donderdag naar onze school.



De bakpieten maakten zelf klei om kruidnoten te maken. 



Daarna gaan we aan het werk. We gaan kruidnoten maken. Maar hoe zien die er echt uit? Hoe groot zijn ze? Hoe smaken ze? We kunnen eens proeven van de echte...






Sommige kleuters vinden dat de nootjes een rare smaak hebben. Ze vinden het niet lekker. Maar Odil en Ragnarr krijgen er maar niet genoeg van. 😄


Riven en Otis bouwen een dorp met alles erop en eraan. Ook de zee moet erbij want Sint komt er aan met zijn boot. En daarna brengt hij cadeautjes naar alle kinderen.




Verteltheater op school

 Wat leuk. De Belleman kwam naar onze school om een verhaal te vertellen over de kabouterschat. Een spannend en mooi verhaal vol grapjes, vraagjes en bewegingen. We hebben ervan genoten.