vrijdag 1 juni 2018

Bakfietsentocht


Uitstap 1 juni met de kikkerklas...
De bus? Nee, de bakfiets als alternatief vervoer!





Het idee is gegroeid vanuit het projectwerk in de klas rond de thema’s natuur, ecologie, duurzaamheid. Enkele enthousiaste bakfietsouders zagen het meteen zitten om dit alternatief vervoersmiddel te gebruiken als compensatie voor de schoolbus. 

De eerste halte is de samentuin. Dit is een moestuin voor alle groene vingers die zelf geen moestuin hebben of die er maar niet genoeg van kunnen krijgen ;)
Bijzonder aan dit initiatief (van de LETS-werking Roeselare) is dat er geen aparte tuintjes zijn, maar dat iedereen die zich lid maakt samenwerkt voor het onderhoud van de moestuin.
Je hoeft ook geen voorkennis te hebben. De opbrengst wordt onder elkaar verdeeld. Meer uitleg via: https://www.facebook.com/deorigine



Deze samentuin is gelegen op het domein van De Lochting (www.delochting.be), waar je ook een Origin’O-winkel vindt( www.origino.be). Hier wordt ingezet op biologische en fairtrade producten. 
We kochten er lekkere koekjes verpakt in een papieren zakje en ook lekkere gedroogde abrikozen...
We mochten in de winkel op zoek gaan naar appelsap in een glazen fles.



Naast De Lochting ligt het dierenasiel
We mochten de katten een bezoekje brengen...
We bekeken ook het kattenziekenhuis en hoorden de honden blaffen.







Met deze uitstap wil De Bonte Specht de jongste kinderen informeren, sensibiliseren, maar bovenal een onvergetelijke groene dag aanbieden! Bovendien willen ze de bovengenoemde lokale ondernemers in de spotlight zetten, en samen werken aan groener en ecologisch Roeselare! #Altegoare!


Omdat we alle kikkers een ‘bakfiets-ervaring’ willen geven, hebben we extra transportfietsen gehuurd via Eco-velo.


Dankjewel aan Bjorn, Tine & Thomas, Tim & Janne, Leen, Marieke, Angelique & Kenny, Sabrina, Anja, Agaat, Nick, Saar en Bieke om mee te fietsen...
Het was een superfijne uitstap voor groot en klein...
Zeker voor herhaling vatbaar!